RECEPT
Zomerbulgursalade
met kikkererwt, watermeloen en jonge boerenkaas
4 personen
20 min

Ingrediënten

1 sinaasappel, schoongeboend

3 el olijfolie extra vierge

200 g bulgur

watermeloen

1 komkommer, in kleine blokjes

1 blikje kikkererwten

150 g jonge boerenkaas, in stukjes

handvol olijven, gesneden

Ingrediënten bestellen

Komkommer
€ 0,99
Sinaasappels ca. 350 gr
€ 0,70
Greenage Bulgur 400 gr
€ 2,39
La Bioidea Kikkererwten 400 gr
€ 1,19
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
v/d Bas Boeren Jong Belegen ca. 600 gr
€ 7,74
Bereidingswijze
Rasp een klein beetje van de schil, pers de vrucht daarna uit.

Meng de sinaasappelrasp met het sap, de olie en zout en peper naar smaak en schep dit door de droge bulgur. Schenk 400 ml kokend water over de bulgur, dek af en laat enige tijd wellen.

Snijd 4 dunne plakken van de watermeloen, en verdeel daarna de rest van de vrucht in 2 stukken, de ene helft gaat in grove stukken en de andere helft in piepkleine blokjes.

Schep de bulgur om met de kleine stukjes watermeloen en komkommer.

Spoel de kikkererwten in een zeef met water, laat uitlekken en schep door de bulgur.

Verdeel de jonge boerenkaas en olijven over de bulgur. Geef bij de salade het plakje en de grof gesneden watermeloen.

Eet smakelijk!