RECEPT
Salade met gepofte pompoen
walnoten en paddenstoelen
4 personen
20 + 60 min

Ingrediënten

1 kleine pompoen

100 g gepelde walnoten

250 g kastanjechampignons

3 el olijfolie

1 eikenbladsla

½ teentje knoflook

1 el balsamico-azijn

1 bos koriander, fijngesneden

100 g harde geitenkaas, verbrokkeld

Ingrediënten bestellen

Walnoten Gepeld ca. 134 gr
€ 3,95
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Eikenbladsla
€ 1,99
Knoflook Vers
€ 1,29
Klaver Sikkepit Geit ca. 350 gr
€ 6,97
Olivier Azijn Balsamico 0,5 l
€ 4,49
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C. Was de pompoen grondig, zet de pompoen in zijn geheel in de oven en gaar de pompoen in ca. 1 uur. Leg de laatste 20 minuten de walnoten en champignons naast de pompoen in de oven, besprenkel de champignons met een beetje olie en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Laat de pompoen wat afkoelen.

Was de bladeren van de sla, droog ze zorgvuldig en scheur ze in stukken. Wrijf de knoflook met grof zout en enkele peperkorrels fijn in de vijzel en de rest van de olie tot een pasta. Stamp de helft van de walnoten er grof doorheen, breng op smaak met de balsamico en eventueel nog wat extra zout en peper. Meng tenslotte de fijngesneden koriander door de walnotenpasta, voeg eventueel een eetlepel water erdoor om het geheel te verdunnen.

Halveer de pompoen en schep met een lepel het zaad eruit. Verwijder het harde stukje aan de boven- en onderkant van de pompoen en snijd daarna de helften in zo dun mogelijke plakken.

Bestrooi de pompoen met zout en versgemalen peper naar smaak. Schep de eikenbladsla om met een beetje walnotendressing en leg dit op het bord. Leg de stukken pompoen en champignons ernaast en schep de rest van de walnotendressing over de groenten. Bestrooi de salade met de achtergehouden walnoten en de verbrokkelde geitenkaas.

Eet smakelijk!