RECEPT
Salade met gerookte kip
broccoli en knoflookcroutons
4 personen
25 min

Ingrediënten

400 g broccoli

2 stokbroden

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook

3 volle el mayonaise (liefst Hellman's)

150 g fijngeraspte Parmezaanse kaas of grana pardano

2 kropjes little gem of 1 grote Romaine sla, gewassen en gedroogd

300 g gerookte kip, in plakken

Ingrediënten bestellen

Broccoli
€ 1,69
Knoflook Vers
€ 1,29
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Kipfilet Gerookt ca. 200 gr
€ 3,00
Parmezaan (Rm) ca. 250 gr
€ 6,88
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Bereidingswijze
Snijd de onderkant van de stronk broccoli en schil de buitenkant van de stam. Snijd zeer dunne roosjes met een lang dun stukje stam eraan. Breng een grote pan met water en zout naar smaak aan de kook. Laat de broccoliroosjes 1-2 minuten koken zonder deksel op de pan, neem uit de pan en spoel af onder koud water.

Snijd een kwart van het stokbrood in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag (liefhebbers kunnen wat roomboter toevoegen aan de olie) en bak hierin de blokjes brood, op laag vuur, goudbruin en krokant, schep af en toe om. Bak de laatste 2 minuten, al omscheppende, de knoflook mee. Bestrooi de croutons met versgemalen peper en laat op een bord afkoelen.

Meng de mayonaise met 2 el water en roer er daarna een derde van de geraspte kaas door, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg eventueel wat extra water toe als de dressing te dik is, maar breng daarna wel op smaak).

Scheur de blaadjes sla in stukken en meng in een grote kom met de dressing, zorg dat elk blaadje bedekt is met een dun laagje dressing. Schep de sla om met de broccoliroosjes, bestrooi met de rest van de kaas en leg de croutons en gerookte kip erop. Serveer de salade met de rest van het stokbrood.

Eet smakelijk!