RECEPT
Scholfilet met zoete aardappel
venkel en ananaschutney
4 personen
30 min

Ingrediënten

1 grote venkel

300 g verse ananas

3 el olijfolie

600 g zoete aardappel, in stukken

half potje mango-abrikooschutney (potje mama djambo)

2 el bloem

bosje koriander, fijngesneden

600 g scholfilet

Ingrediënten bestellen

Ananas
€ 2,99
Schol ca. 300 gr
€ 2,25
Zoete Aardappels ca. 1 kg
€ 3,38
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Oke Tarwebloem 1 kg
€ 0,49
Bereidingswijze
Kook de zoete aardappel in weinig water met zout naar smaak, met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar. Giet de aardappel af en laat 1 minuut op hoog vuur zonder deksel droogstomen.

Halveer de venkel met een groot mes in de lengte en snijd daarna in kwarten. Schaaf de stukken venkel met een kaasschaaf in flinterdunne plakken, snijd het venkelgroen fijn en schep om met zout, versgemalen peper en 1 el olie.

Snijd de ananas in plakken, verwijder met een klein mesje de buitenkant en de pitjes aan de zijkant en verwijder (evt. met appelboor) de harde kern in het midden. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep om met de chutney en de helft van de koriander.

Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi met vis en versgemalen peper en bloem. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de vis in 4-5 minuten gaar, keer halverwege.

Verdeel de aardappel en venkel over vier borden, leg de vis ernaast en schep er wat ananaschutney over. Bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.

Eet smakelijk!