RECEPT
Selderijstamppotje
met gestoomde groene kool en limoengarnaaltjes
4 personen
45 min

Ingrediënten

1 knolselderij

200 g kruimige aardappels, geschild

2 limoenen

400 g Hollandse garnalen

1 groene kool (savooiekool)

2 flinke el crème fraîche

1 el boter

1 el olijfolie extra vierge

Ingrediënten bestellen

Knolselderij
€ 1,39
Limoenen
€ 0,49
Primeur Aardappelen 1,5 kg
€ 2,99
Hollandse Gepelde Garnalen 100 gr
€ 5,95
Weerribben Roomboter 250 gr
€ 2,79
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwijder de onder- en bovenkant van de knolselderij en halveer de knol. Snijd beide helften in plakken, verwijder de schil en snijd de plakken in blokjes. Was de blokjes en breng de knolselderij samen met de aardappel en zout naar smaak aan de kook. Kook de knolselderij en aardappels in 30 minuten boterzacht gaar.

Rasp ½ tl van de schoongeboende limoenschil, snijd enkele halve plakjes van de vrucht en pers de rest van de limoen uit. Marineer de garnaaltjes met de limoenschil, -stukjes en -sap en versgemalen peper.

Zet een grote pan kokend water op. Neem de bladeren van de kool, leg ze plat op elkaar en snijd de harde nerf tussen de bladeren uit. Houd 4 bladeren apart. Pak een stapeltje bladeren, rol ze strak op (als een sigaar) en snijd ze daarna in flinterdunne sliertjes. Leg de bladeren in een zeef, zet boven de pan met kokend water, leg er een deksel op en stoom de bladeren in 2 minuten knalgroen en net gaar. Herhaal dit met de sliertjes van de groene kool.

Verwarm de crème fraîche met de boter en de olie. Giet de knolselderij af, stoom even droog en schenk crème fraîchemengsel erbij. Stamp fijn, breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep er ¼ van de gestoomde koolsliertjes door.

Leg op elk bord een gestoomd blad groene kool, verdeel de stamppot erover en de rest van de groene kool en schep er tenslotte de uitgelekte garnaaltjes over.

Eet smakelijk!