RECEPT
Shoarmavlees uit de oven
met Indiase yoghurt, naanbrood en wortelsala
4 personen
30 min

Ingrediënten

400 g shoarmavlees

500 g wortel, geschild

3 el fijngesneden verse koriander

2 appels, gewassen

1 cm verse gember, geschild

250 ml volle yoghurt

2 el frisse olijfolie

2 pakken koriander naanbrood (verpakking per 2 stuks)

Ingrediënten bestellen

Elstar Appels ca. 250 gr
€ 0,50
Den Eelder Standyoghurt Vol 500 gr
€ 0,89
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het shoarmavlees over in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en verwarm 15 minuten.

Rasp intussen de wortel grof, schep om met 1 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak. Rasp ook de appels tot op het klokhuis, de schil mag gerust meegeraspt worden. Knijp met een stevige knoflookpers het sap van de verse gember uit boven de geraspte appel (of snijd de gember heel erg fijn), bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Schep het appelmengsel om met de yoghurt, de rest van de olie en de koriander.

Verwijder de aluminiumfolie van het shoarmavlees. Doe het naanbrood in de oven en verwarm het brood en het vlees nog 10 minuten.

Dien het vlees op met de wortelsalade en de Indiase yoghurt en serveer er grove stukken naanbrood bij.

Eet smakelijk!