RECEPT
Sliptong met gezouten radijs
courgette, spekjes en knoflook
4 personen
35 min

Ingrediënten

1 courgette

1 bos radijsjes

300 g jasmijnrijst

8 sliptongetjes

3 el olie

50 g fijngesneden spekjes

2 teentjes knoflook, fijngesneden

enkele takjes peterselie, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Radijsjes
€ 0,99
Courgette
€ 0,99
Sliptong (Zonder Vel) ca. 150 gr
€ 3,38
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Magere Spekblokjes ca. 300 gr
€ 4,49
Knoflook Vers
€ 1,29
Peterselie 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte, snijd elke helft in de breedte in drieën en snijd elk deel in de lengte in dunne plakjes.

Was de radijsjes, verwijder het groene steeltje en worteltje en droog ze. Druk met een groot mes de radijsjes plat en droog ze opnieuw. Bestrooi de courgette en radijsjes met zout en laat 10-15 minuten rusten.

Doe de rijst in een vergiet en spoel af onder een kraan. Breng de rijst met circa 600 ml water en weinig zout op hoog vuur aan de kook, roer de rijst goed door en kook enkele minuten tot het bovenste laagje rijst droog wordt en er ronde gaatjes op het oppervlak te zien zijn. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst in 12-15 minuten gaar worden.

Doe intussen de vis in een ingevette ovenschaal en laat in 12-15 minuten in het midden van de oven garen.

Spoel de groenten af en dep in een handdoek zo droog mogelijk.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de spekjes goudbruin. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Neem de spekjes en knoflook uit de wok, laat de olie erin zitten (voeg eventueel wat extra olie toe).

Roerbak de courgette en stukken radijs 3-4 minuten op hoog vuur in de olie van de spekjes. Leg op elk bord een schep rijst en twee sliptongetjes en bestrooi met het spekjes-knoflookmengsel. Serveer de groente ernaast en bestrooi het gerecht met peterselie en versgemalen peper.

Eet smakelijk!