RECEPT
Speltkoekjes met abrikozen, walnoot en cranberry
Van Foodness - Claartje
4 personen
25 min

Ingrediënten

250 gram speltmeel

150 gram amandelmeel

1 eetlepel bakpoeder

100 gram suiker

80 gram geitenboter

2 stuks eieren

50 gram abrikozen, gedroogd en grof gehakt

50 gram walnoten, grof gehakt

50 gram gedroogde cranberry

Ingrediënten bestellen

Bio Speltmeel Volkoren 1 kg
€ 3,79
Y.O.N. Amandelmeel 400 gr
€ 8,59
Dr.Oetker Bakpoeder 80 gr
€ 0,37
Van Gilse Kristalsuiker 1 kg
€ 0,62
Den Eelder Echte Geitenboter 125 gr
€ 1,99
Vrije Uitloop Eieren 6 stuks
€ 1,79
Walnoten Gepeld ca. 134 gr
€ 3,95
Ongezwavelde Abrikozen ca. 285 gr
€ 4,50
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten door elkaar, door het te kneden in een mixer met een deeghaak, door elkaar te prakken met een vork, of met je handen te kneden. (Tip van Claartje: Heel belangrijk: snoep van het deeg. Een cruciale stap!)

Rol een bal van het deeg. Rol de deegbal in kleine balletjes, ter grootte van een pingpongbal en sla alle koekjes een beetje plat.

Bak ze 15 minuten in de oven op 170 graden Celsius. Laat afkoelen.

Bedruip de koekjes eventueel met chocoladesaus, poedersuiker of honing. Niet dat ze dat nodig hebben qua smaak, maar het staat wel zo leuk voor de foto.

Eet smakelijk!