RECEPT
Supersnelle botermosselen,
met knoflooksaus
4 personen
15 min

Ingrediënten

4 kg mosselen

2 el (zoute) roomboter

100 g boerenkwark 

4 el mayonaise

1 teentje knoflook, geperst

1 zak gemengde sla 

1 bos bospeen, geschild

2 stokbroden

grote pan*

Ingrediënten bestellen

Premium Mosselen 1 kg
€ 5,50
Proef Roomboter Gezouten 250 gr
€ 2,99
Weerribben Volle Kwark 500 gr
€ 2,59
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Knoflook Vers
€ 1,29
Babyleaves 100 gr
€ 1,99
Bospeen 750 gr
€ 1,69
Bereidingswijze
Spoel de mosselen in de wasbak en controleer of er open exemplaren tussen zitten. Gooi open mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten weg. Doe de gesloten mosselen over in een pan, leg de deksel erop en breng ze aan de kook.

Laat de mosselen 4-5 minuten koken, til even het deksel van de pan om te zien of ze al open zijn gegaan. Voeg de roomboter toe aan de open mosselen, schud ze even om en verwarm nog 1 minuut.

Maak intussen een knoflooksaus door de kwark te mengen met de mayonaise, de knoflook, 1 el water en zout en versgemalen peper naar smaak. Verdun een kwart van de knoflooksaus door er nog 1-2 el water aan toe te voegen en gebruik als dressing voor de sla.

Serveer de botermosselen met de knoflooksaus, rauwe bospeen, salade en stokbrood. Lekker met wat bieslook of peterselie.

Eet smakelijk!

* Kook eventueel de mosselen in twee porties