RECEPT
Venkelpizza
met rucolapesto en wortelsalade
4 personen
15 + 15 min

Ingrediënten

2 platte broden Le Perron rustique

2 venkelknollen

4 uien

150 g belegen boerenkaas, geraspt

75 g rucola

75 ml olijfolie

2 cm verse gember, geschild

200 g (paarse) wortel

Staafmixer

Ingrediënten bestellen

Bio Uien 1 kg
€ 2,39
Rucola 100 gr
€ 1,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broden in de lengte. Snijd de venkel en uien in dunne plakjes en verdeel over de vier broodhelften. Bestrooi met versgemalen peper en wat zout naar smaak en verdeel er daarna de geraspte kaas over.

Bak de venkelpizza in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd een derde van de rucola in grove stukken en doe over in een mengbeker. Knijp met een knoflookpers de gember er boven uit. Pureer de grof gesneden rucola met de gember en de olie tot een dunne, groene pesto. Breng met zout en versgemalen peper op smaak.

Schil de wortel en snijd met een kaasschaaf in schuine, dunne plakjes. Schep de wortel om met een deel van de rucolapesto. Neem de venkelpizza uit de oven en beleg met de rest van de rucola, druppel er wat pesto over.

Eet smakelijk!