RECEPT
Venkelsalade met avocado
framboos en warme geitenkaascroutons
4 personen
25 min

Ingrediënten

3 el olijfolie

1 tl rodewijnazijn (of frambozenazijn)

2 venkelknollen, schoongemaakt

150 g zachte geitenkaas met honing, verbrokkeld

1 stokbrood, in schuine plakken (voor grote eters; neem een extra stokbrood)

2 zachte, eetrijpe avocado's

100 g babyleaves sla

100 g verse frambozen

Ingrediënten bestellen

Geitenkaas Met Honing ca. 200 gr
€ 3,38
Avocado
€ 1,49
Veldsla 100 gr
€ 1,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de geitenkaas over de plakken stokbrood, bedruppel met een klein beetje olie en bestrooi met versgemalen peper. Bak het stokbrood met geitenkaas in 15 minuten goudbruin.

Klop intussen een dressing met de rest van de olie en de azijn, breng op smaak met zout en peper.

Schaaf de venkel met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mesje in flinterdunne plakken. Meng de slablaadjes en venkel in een kom met driekwart van de dressing, zorg dat elk blaadje en stukje venkel met een dun laagje dressing bedekt is.

Verdeel de salade over vier borden. Snijd de avocado op het laatst in plakken en leg dit, samen met de frambozen op de salade, besprenkel met de rest van de dressing. Serveer de geitenkaascroutons erbij.

Eet smakelijk!