Yoghurtijs met warme peren-kardemomsaus

Tijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 bolletjes yoghurtijs van Landmarkt
  • 4 zaadjes kardemom
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 gram chocolala double espresso
  • 500 ml perensap
  • handvol granola noten van landmarkt

Recept:

  1. Kneus de zaadjes kardemom. Breng het perensap met de gekneusde kardemomzaadjes, het citroensap en een mespunt zout aan de kook.
  2. Kook het sap in 25-30 minuten in tot een stroperige saus, zodra je ziet dat het sap goudkleurig wordt en er bellen ontstaat heb je de juiste consistentie.
  3. Het slimst is om het sap tevoren in te koken en op het laatst alleen nog te verwarmen.
  4. Snijd met een scherp slagersmes de espressochocolade in fijne snippers. Verdeel de bolletjes ijs over vier bakjes, schenk er wat warme perensaus over en bestrooi met chocolade en granola van Landmarkt.

Eet smakelijk!