RECEPT
Zeeuws Mosselpannetje
Door Anne van YLBB
4 personen
15 min

Ingrediënten

4 kilo mosselen

2 preien

2 uien

2 laurierblaadjes

paar takjes bladselderij

1 glas droge witte wijn

Ingrediënten bestellen

Prestige Mosselen 1 kg
€ 7,50
Prei ca, 250 gr
€ 1,00
Uien Netje 1 kg
€ 1,99
Laurierblad Heel
€ 3,05
Selderij 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Spoel de mosselen af met koud water en check of er geen kapotte mosselen tussen zitten.

Snijd de prei en de ui in ringen en hak de bladselderij(blaadjes) grof.

Doe de prei, uien en selderij samen met de laurierblaadjes en de wijn in een grote mosselpan.

Vul daarna de pan voor driekwart met mosselen, breng op smaak met peper en zet de pan met gesloten deksel op hoog vuur.

Als de mosselen koken komt het vocht omhoog, zet dan de deksel schuin op de pan totdat het vocht weer zakt en schud vervolgens de mosselen even op.

Zet daarna het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht nog twee keer tot het deksel omhoog komen tijdens het koken.

Et voila! De mosselen zijn klaar om direct te serveren.

Lees meer over Anne op haar blog: http://www.yourlittleblackbook.me/