RECEPT
Zeewolf in korst van sesam, limoen en nori
met rauwe courgette-venkelsalade & zwarte quinoa
4 personen
25 min

Ingrediënten

1 courgette

1 venkel

1/2 limoen, geraspt en geperst

3 el olijfolie

250 g zwarte quinoa

2 el sesamzaadjes

1 vel nori *, in kleine stukjes

600 g zeewolffilet, in 4 stukken

Ingrediënten bestellen

Courgette
€ 0,99
Limoenen
€ 0,49
Zeewolffilet Vers ca. 200 gr
€ 4,90
Greenage Quinoa Zwart 400 gr
€ 4,89
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Greenage Sesam Raw 250 gr
€ 1,69
Bereidingswijze
Halveer de courgette en de venkel in de lengte en snijd of schaaf ze daarna in flinterdunne plakken.

Meng de groenten met zout, versgemalen peper, limoensap en de helft van de olie. Was de quinoa, breng in 500 ml water en zout naar smaak aan de kook en gaar, op laag vuur in 12 minuten.

Laat uitlekken in een fijne zeef en laat daarna nog even staan. Meng de sesamzaadjes met de limoenrasp, nori en zout en peper. Wentel de stukken vis hierdoor en druk goed aan.

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis, op middelhoog vuur, in 4-5 minuten gaar, keer halverwege. Serveer de vis met de quinoa en salade.

Eet smakelijk!

*Japans gedroogd zeewier dat meestal wordt gebruikt om sushi van te rollen