RECEPT
Zeewolffilet
met gember, paprika, prei en noedels
4 personen
30 min

Ingrediënten

3 paprika's

1 stengel prei

2 cm verse gember

600 g zeewolffilet, op kamertemperatuur

300 g noedels

4-5 el arachideolie

2 el lichte sojasaus

handvol verse korianderblaadjes

Ingrediënten bestellen

Paprika Geel
€ 0,99
Prei ca, 250 gr
€ 1,00
Zeewolffilet Vers ca. 200 gr
€ 4,90
Yama Kikkoman Sojasaus 150 ml
€ 2,99
Koreander 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Snijd de onder- en bovenkant van de paprika's en zet de paprika's rechtop een werkvlak. Snijd het vruchtvlees in plakken van de zaadlijsten en snijd de plakken paprika in zeer dunne reepjes (en ook de weggesneden kapjes in reepjes).

Snijd de prei in stukken van 3 cm, halveer daarna in de lengte, leg de plakjes prei plat op een werkvlak en snijd vervolgens in dunne reepjes. Schil de gember, snijd in zeer dunne plakjes en daarna in ultradunne reepjes.

Leg de reepjes paprika 1 minuut in het kokende water en neem met een schuimspaan eruit. Laat daarna ook de reepjes prei 30 seconden in het hete water koken en neem eruit. Schud de groenten zo droog mogelijk in een vergiet.

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de zeewolffilet in 6-7 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Kook intussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Snijd de vis in vier stukken. Meng de sojasaus met 1 el kokend water. Verdeel de noedels en vis over vier voorverwarmde borden. Leg de paprika-, prei en gemberreepjes en blaadjes koriander erop. Verhit de rest van de olie zo heet mogelijk en schenk de olie over de groenten, en schenk daarna de sojasaus erover. Serveer onmiddellijk.

Eet smakelijk!

* Tip: Om te controleren of de olie heet genoeg is, probeer eerst enkele druppels hete olie. Als de groenten een sissend geluid maken is de olie heet genoeg en kun je de rest van de olie erover schenken